Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Articole

RADIOGRAFIA DENTARĂ ÎȚI DAUNEAZĂ?

Radiografia dentara iti dauneaza?

 

Ne-am obişnuit să ne păzim de orice ne-ar putea dăuna şi acest lucru este de înţeles şi chiar recomandat.

Ceea ce este foarte important, în condiţiile în care în jurul nostru circulă foarte multe informaţii, este să ne asigurăm că avem informaţia corectă.

Aşadar, vei afla în continuare dacă radiografia dentară îţi dăunează şi dacă da, în ce mod.

 

Ce este, de fapt, radiografia dentară?

Radiografia dentară este singurul mod în care medicul stomatolog poate afla exact situaţia ta clinică.

Este o metodă de investigare în detaliu a dinţilor, realizată prin expunerea pacientului la o doză anume de raze X. Rezultatele sale sunt nepreţuite pentru sănătatea orală a respectivului pacient. În prezent, se preferă radiografiile dentare panoramice, care oferă o imagine de ansamblu a tuturor dinţilor. 

Sunt de mare folos în cazul în care sunt necesare informaţii imposibil de obţinut prin simplul consult clinic.

De asemenea, sunt de nepreţuit în depistarea precoce a diverselor afecţiuni orale grave.

 

 

Chiar avem nevoie de investigaţii radiologice dentare?

Da, atunci când simpla consultaţie stomatologică nu este suficientă. Această necesitate este stabilită de către medicul specialist, în fiecare caz în parte.

Profilaxia orală, pe care se axează medicina stomatologică modernă, se bazează pe investigaţiile radiologice, care pot depista afecţiuni grave, încă din stadiu incipient.

Aşadar, investigaţiile radiologice nu sunt doar un moft, o metodă adjuvantă de diagnosticare, ci sunt indispensabile unui tratament stomatologic corect, atunci când medicul stabileşte că sunt necesare.

În prezent, medicii nu mai concep tratarea problemelor dentare cu un anumit grad de complexitate, fără consultarea imaginii radiologice ce poate dezvălui aspecte noi şi de nebănuit legat de cazul specific.

Avem nevoie de radiografii, telegrafii şi tomografii, din mai multe motive:

  • Pentru ca medicul să poată stabili un diagnostic sigur şi justificat;
  • Pentru ca tratamentul să fie cel corect;
  • Pentru ca nici o afecţiune orală să nu treacă neobservată şi să evolueze.

 

 

Radiografia dentară îţi dăunează?

Nu, dar te neefectuarea ei categoric te afectează. Diagnosticul incorect duce la un tratament incorect.

Profilaxia orală este la rang înalt în prezent, mai ales în condiţiile în care stilul nostru stresant de viaţă şi mâncarea dăunează aspectului şi sănătăţii dinţilor noştri. Radiografia ajută la

Atunci când, înaintea oricărui tratament stomatologic, medicul cere efectuarea unei investigaţii radiologice asupra zonei vizate, dar şi a uneia de ansamblu, a întregii

Dintre toate investigațiile cu raze X, radiografia dentară este cel mai puțin iradiantă, ca principiu. Apoi, odată cu digitalizarea radiologiei stomatologice, tehnologiile moderne avansate asigură o doză foarte mică de radiaţii.

Există multe idei preconcepute cu privire la radiaţiile emise în timpul efectuării radiografiilor dentare. Adevărul este că în trecut vorbeam de radiaţii mult mai puternice, dar medicina a evoluat rapid.

 

Centrele de radiologie YTS-Dental View fac parte din prima rețea de centre de imagistică din România şi sunt dotate cu cea mai avansată tehnologie radiologică.

 

Cele mai bune aparate din domeniul radiologic asigură pacienţilor Centrelor de Radiologie Digitală YTS-Dental View, zi de zi, o experienţă plăcută şi mai ales, sigură!

 

Lasă un comentariu

Nu există comentarii