Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Articole

De ce este importantă repetarea periodica a radiografiilor dentare?Explicații de la specialiștii YTS

Radiografia dentară este o parte integrantă a unui control stomatologic complet, furnizând detalii valoroase care nu pot fi obținute printr-un simplu examen oral.

 

Dar de ce este necesară repetarea periodica a radiografiilor dentare?

 

Specialiștii de la YTS Dental View, un centru de referință pentru radiografie dentară în București, ne explică.

  • În primul rând, este important de menționat că starea danturii și a țesuturilor orale poate evolua în timp. Caria dentară, boala parodontală, sau alte afecțiuni pot progresa lent, fiind adesea asimptomatice în stadiile incipiente. Prin urmare, o radiografie dentară periodică permite identificarea și monitorizarea acestor probleme, facilitând intervenția precoce și prevenind agravarea lor.

 

radiografie dentară București

 

  • În al doilea rând, radiografia dentară poate fi folosită pentru monitorizarea eficacității unui tratament. De exemplu, în cazul tratamentelor endodontice (de canal), este esențială pentru verificarea corectitudinii procedurilor efectuate și a vindecării adecvate. La fel, în urma unei extracții sau a unui implant dentar, radiografia dentară poate evidenția orice complicații sau modificări în starea osoasă.
  • De asemenea, repetarea periodica a radiografiilor dentare este crucială pentru monitorizarea dezvoltării dentare la copii și adolescenți. Aceasta ajută la identificarea timpurie a unor potențiale probleme, cum ar fi dinții incluși sau aglomerația dentară, permitând astfel o intervenție ortodontică eficientă și la timp.

 

La YTS Dental View, centru de radiografie dentară în București, recomandăm radiografiile dentare periodice ca parte a unui regim de sănătate orală preventivă. Frecvența acestora depinde de starea individuală a fiecărui pacient - vârstă, istoricul bolilor dentare, simptomele actuale etc. De exemplu, un pacient cu un risc crescut de carii dentare poate necesita radiografii dentare mai frecvente decât unul cu un risc scăzut.

 

radiografie dentară București

 

Înțelegem că unele persoane pot avea îngrijorări legate de expunerea la radiații. Este important de menționat că radiografia dentară este o procedură cu o doză de radiații foarte scăzută, în special în cazul radiografiei digitale. La YTS Dental View, centru de top pentru radiografie dentară în București, utilizăm echipament de ultimă generație care minimizează expunerea la radiații, asigurând în același timp imagini de înaltă calitate.

În concluzie, repetarea periodica a radiografiilor dentare este esențială pentru menținerea sănătății orale. Este o formă de prevenție activă, care permite diagnosticarea timpurie și tratamentul eficient al problemelor dentare.

Programează-te acum!

(Doar pentru efectuarea tomografiilor computerizate, a seturilor ortodontice și a statusului radiologic bimaxilar)

Lasă un comentariu

Nu există comentarii