Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Articole

DESPRE SUPERIORITATEA RADIOGRAFIEI DENTARE DIGITALE FAȚĂ DE CEA CONVENȚIONALĂ

Tehnologia care stă în spatele radiografiei dentare digitale (locale sau panoramice) datează de cel puţin 10 ani. Datorită faptului că această tehnologie s-a îmbunătăţit constant în tot acest răstimp, ajungând la performanţe deosebite, tot mai multe cabinete stomatologice şi-o asimilează zilnic în activitatea lor curentă.

 

Cu toate acestea, mai există un adevăr, care încă îşi mai perpetuează rezilienţa cu trecutul: acela că dominanta continuă să aparţină cabinetelor extrem de numeroase care continuă să utilizeze radiografia dentară obișnuită.

 

De ce se întâmplă acest lucru? Din două motive simple: pentru că aceşti numeroşi stomatologi pun sub semnul întrebării necesitatea trecerii la radiografia digitală şi pentru că la fel de mulţi nu îşi pot permite costurile legate de această conversie, menită să facă trecerea la un nivel superior al demersurilor medicale.

 

Centrul imagistic din Progresului (Vulcan), Bd. Tudor Vladimirescu 29A, sector 5, Bucureşti, al YTS-Dental View (radiografie dentară Progresului), prima şi cea mai mare reţea de centre de imagistică dentară digitală din România, având servicii şi echipamente ce răspund celor mai înalte standarde, împreună cu colectivul de specialişti de top care lucrează aici, sunt convinşi de superioritatea radiografiei dentare digitale.

 

Ei consideră că, în timp ce radiografia convenţională este un mijloc obişnuit şi valoros de obţinere a imaginilor dentare ce vor fi analizate în cabinetul medical, radiografia dentară digitală oferă multe beneficii suplimentare fată de cea tradiţională.

 

Studii, cercetări, cunoştinte practice şi concluzii

 

Iar aceste convingeri se bazează pe concluziile studiilor efectuate pe durata mai multor ani, pe recenzile, comentariile şi descoperirile izvorâte din cercetările şi cunoştintele practice ale lucrului cu senzori digitali în realizarea radiografiilor panoramice şi cefalometrice (radiografie dentară Progresului).

 

Aceste concluzii indică limpede: avantajele radiografiei digitale sunt mult superioare față de metodele tradiționale de obținere a radiografiilor. Poate cel mai important avantaj – cel care reprezintă o diferenţă cheie între cele două sisteme de investigaţie imagistică – îl constituie capacitatea de observarea instantanee a imaginilor radiografice.

 

Toate imaginile captate apar pe ecranul computerelor în câteva momente de la realizarea lor. Iar odată ce imaginea este pe ecran, specialistul imagist sau medicul stomatolog au posibilitatea ajustării dimensiunii ei, măririi sau micşorării, posibilitatea de a lumina sau întuneca imaginile, de a face şi anexa adnotări la imagini, de a lua dimensiuni pe ecran, alături de multe alte posibilităţi de manipulare ale imaginilor.

 

Unele programe digitale de radiografie permit evaluarea densităţii osoase la un pacient.

 

Posibilitatea existenţei bazei de date este deosebit de importantă

 

Alt mare avantaj al trecerii la radiografia digitală, locală (retroalveolară, periapicală) sau panoramică (ortopantomogramă), pe lângă cel anterior expus, îl reprezintă capacitatea de a stoca radiografiile pacienților într-o bază de date computerizată în loc de diagrame fizice.

 

Iar aceasta înseamnă organizare sporită şi uşurinţă în recuperarea şi utilizarea imaginilor, oferind medicilor posibilitatea de degajare împrejurul lor, de eliberare a spaţiului în cabinetul stomatologic.

 

Existenţa unei baze de date asigură şi siguranţa informaţiilor, ea reducând şansele ca informaţiile “să se scurgă” pe parcursul deplasărilor lor dintr-un loc în altul.

 

De asemenea, din punct de vedere ecologic, stocarea datelor pe suporturi digitale într-o mare cantitate elimină producerea deşeurilor de hîrtie în cadrul activităţii practice.

 

Digitalizarea imagisticii dentare determină sistematizarea activităţii în cabinet

 

Toate acestea, deci, nu înseamnă altceva decât sistematizarea activităţii stomatologice înspre beneficiul pacientului şi al actului medical.

 

Prin digitalizarea imagisticii dentare se crează o relaţie extrem de eficientă între clinicieni şi practicieni, în cadrul comunicării dintre ei: toate imaginile sunt imprimate pe un compact disc (CD), mic, uşor, comod, deosebit de încăpător, pe care pacientul îl poate pune în buzunar pe drumul înspre cabinetul medical.

 

De asemenea, acest sistem permite şi trimiterea imaginilor prin e-mail altor medici de la care, uneori, este  bine de aflat încă o părere.

 

Înaintea începerii tratamentului dentar, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. oro-dentară. Centrul Dental View (radiografie dentară Progresului) din Progresului (Vulcan), sector 5, Bucureşti, aparţinând celei mai mari şi performante reţele de imagistică dentară din România, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul.

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la  YTS - Dental View, Lujerului, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Lasă un comentariu

Nu există comentarii