Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Articole

ÎN COLENTINA, SECTOR 2, BUCUREȘTI, EXPLORAREA RADIOLOGICĂ POARTĂ 2 NUME: PLANMECA PROMAX şi ROMEXIS

Tratamentul implantului dentar implică, în general, plasarea de șuruburi mici din titan în osul maxilarului, de care ulterior sunt atașați dinții protetici. Astăzi, tratamentul implantologic este considerat a reprezenta o alternativă mai bună de restaurare a situaţiei dentare decât clasicele proteze dentare sau punţi fixe, datorită calităţilor estetice excepţionale, rezistenţei şi longevităţii acestor dispozitive micro-protetice şi a lucrărilor dentare pe care ele le susţin.

 

radiologie implant dentar, radiologie bucuresti, yts dental view bucuresti

 

Un alt factor important care trebuie luat în considerare este acela că, la inserarea în osul maxilar (în arcadă), în cazul implanturilor nu este necesară afectarea prin şlefuire a dinţilor adiacenţi, de contact, pentru o plasare cât mai bună, aşa cum se procedează în cazul tratamentelor cu punte dentară.

 

Mai mult decât atât, progresele moderne în tehnologie, cum ar fi scanările CT și software-ul de imagistică pe computer, au realizat tratamentul practic fără durere şi cu o doză de iradiere minimă al implantului de dinți.

 

Cone Beam asistat de software de analiză tomografică şi planificare a tratamentului

 

Centrul YTS-Dental View din Colentina (Șos. Colentina 23, bloc 1B, IRTA, parter, sector 2, Bucureşti) Radiologie implant dentar, ca de altfel întreaga reţea de centre din Bucureşti şi Oradea ale acestei companii de top, are în dotare computerul tomograf cu fascicul conic CBCT Planmeca ProMax 3D MID, care realizează imagini la o rezoluţie şi un detaliu de utilitate medicală excepţionale.

 

Dar acest CT nu lucrează singur, ci este asistat de software-ul Romexis 3D, care realizează asamblarea tuturor imaginilor într-un tablou care oferă atât vizualizare (analiză) de ansamblu,

căt şi de detaliu a caracteristicilor osoase şi tisulare.

 

Pentru medicul specialist în implantologie, imagistica 3D oferă atât îndrumare și precizie în alegerea tratamentului, cât și siguranță în elaborarea unor metode de ghidaj de mare precizie, cu reducerea substanțială a erorilor chirurgicale:

 

  • Localizarea și determinarea distanței față de structurile anatomice vitale;
  • Evaluarea grosimii crestei alveolare și vizualizarea conturului osos;
  • Localizarea și evaluarea sinusurilor maxilare;
  • Localizarea canalului mandibular și trasarea nervului;
  • Stabilirea densității osoase în zona de interes;
  • Localizarea pre-chirurgicală precisă a implantului prin calculul spațiului alveolar, poziției rădăcinilor existente și evaluarea osului alveolar;

 

Ce este software-ul Romexis, de analiză a situaţiei cefalo-oro-dentare şi planificare a tratamentului implantologic?

 

Echipamentul de cercetare şi planificare a situaţiei şi tratamentelor implantologice  constă dintr-un software special, care este utilizat de medicii dentari implantologi pentru a vizualiza anatomia dentară a unui pacient, a localiza nervii sensibili și a planifica procedura astfel încât pacientul să nu experimenteze nici un disconfort.

 

Cele trei dimensiuni de vizualizare oferă medicilor implantologi posibilitatea vizualizării rezultatului intervenţiei chirurgicale, acest echipament de analiză şi planificare chirurgicală fiind folosit pentru convertirea datelor într-un model 3D virtual al osului alveolar şi lucrării protetice ce va fi dispusă şi fixată definitv pe ei.

 

Software-ul Romexis 3D, din dotarea Centrului Dental View - Colentina Radiologie implant dentar, furnizează medicilor implantologi posibilitatea utilizării imagninilor 3D pentru plasarea precisă a implantului/implanturilor dvs. dentare în osul maxilar, în funcţie de poziţia lor exactă în proteza finală.

 

Software-ul permite, de asemenea, implantologilor dentari să dezvolte un plan chirurgical personalizat, care să acționeze ca un ghid pentru plasarea implanturilor într-un mod sigur şi precis.

 

Abia după aceasta urmează partea de realizare efectivă, în laboratorul de tehnică dentară al clinicii stomatologice, a coroanelor şi lucrărilor protetice extinse ce vor desăvârşi restaurarea finală.

 

Înaintea începerii tratamentului dentar implantologic, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. cefalo-oro-dentară. Centrul Dental View din Colentina, sector 2 (dentalview.ro), aparţinând celei mai mari şi performante reţele de imagistică dentară din România, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologie de vârf, să-i treceţi pragul!

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la  Dental View - Colentina, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Lasă un comentariu

Nu există comentarii