Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Articole

RADIOGRAFIA DENTARĂ DIGITALĂ: PROCEDURĂ NEDUREROASĂ, IRADIERE SCĂZUTĂ, TIMP SCURT

Lucrurile au evoluat în domeniul practicii stomatologice şi a echipamentelor aferente ei, tratamentele astăzi nu mai sunt dureroase şi nu mai crează nici un fel de disconfort pacientului, aşa cum produceau, mai ieri, tratamentele tradiţionale.

 

Iar radiografia dentară nu face excepţie de la această evoluţie. Căci peste tradiţional, sau convenţional (cum doriţi să îi spuneţi), a venit digitalul: un nou sistem, alte avantaje, altă pregătire a personalului şi, fireşte, alte costuri. Razele X dentare au devenit și digitale!

 

Astfel, practica dentară este schimbată în mai multe moduri.

 

Dar hai să ne lămurim puţin, pe scurt, asupra întrebării legată de importanţa radiografiei dentare în general.

 

radiografie dentara, radiografie dentara oradea, radiografie dentara digitala oradea

 

Ce realizează, de fapt, radiografia dentară?

 

Cea mai importantă explicaţie a importanţei radiografiei dentare se referă la posibilitatea de vizualizare superioară faţă de simplul ochi al medicului. Este vorba despre numeroasele boli pe care medicul dentist nu le poate vedea la un examen vizual normal.

 

O serie întreagă de deficienţe pot fi dezvăluite de radiografiile dentare: chisturi, tumori, infecţii osoase, abcese, carii interdentare, carii ascunse de plombe, boli parodontale.

 

Cât despre suportul material, capacitatea de stocare şi timpul de realizare efectivă a radiografiei – acestea toate nici nu suferă comparaţie (radiografie dentară Oradea).

 

De la prelucrarea pe bază de film, întreprinsă de către medicii stomatologi, ce necesitata existenţa unei camere obscure în cabinetul lor, alături de un dulap pentru depozitarea filmelor şi substanţelor chimice caustice, s-a trecut la noua tehnologie, dar acest lucru a durat o bucată bună de vreme.

 

Astăzi, trecerea de la film la razele X digitale este un lucru obişnuit  – şi totuşi, trebuie s-o recunoştem, nu foarte răspândit (peste jumătate dintre cabinete încă lucrează pe bază de film, din pricina costurilor mai ridicate în logistică, educarea personalului, întreţinerea sistemului computerizat etc.

 

Dintre avantajele radiografiei dentare digitale

 

Iar avantajele utilizării imagisticii digitale faţă de imagistica tradiţională, a radiografiilor dentare digitale, sunt unanim şi larg recunoscute, fiind de domeniul evidenţei:

 

  • Reducerea expunerii pacienţilor la radiaţii cu până la 90% (cantitatea de radiații pe care o primesc pacienții este în mod normal scăzută și nedăunătoare);
  • Radiografia digitală este mai ecologică;
  • Realizarea radiografiilor dentare cu raze X digitale are loc într-un timp mult mai scurt.

 

Piesa principală implicată în procedură, care este una simplă, este senzorul digital introdus în gura pacientului de către medicul stomatolog pentru ca dinţii să fie pozaţi. Când imaginea este realizată, ea este automat gata de a fi vizualizată pe ecranul monitorului; astfel, nu mai este necesar timpul de aşteptare destinat developării filmului.

 

Ce imagini captează radiografiile dentare digitale?

 

În timpul acestei proceduri, medicii stomatologi sau specialiştii centrelor de imagistică – dintre care, în capitală şi în Oradea, se detaşează reţeaua de Centre ale companiee YTS-Dental View, prima şi cea mai mare reţea de centre de imagistică din ţară, posesoare de servicii şi echipamente ce răspund celor mai înalte standarde (radiografie dentară Oradea) – captează şi trimit imaginea dinţilor şi a gurii pacientului instantaneu.

 

De la nivelul cavităţii orale, imaginea ajunge direct la computer, unde poate suferi variate modificări pentru a fi studiată mai bine – ajustări legate de luminozitate, contrast, mărire, micşorare, fragmentare.

 

De aici, radiografia poate fi imprimată pe suport electronic (CD) sau trimisă prin e-mail sigur şi rapid, fiind, odată cu aceasta, depăşită şi “scurgerea de informaţii” de pe traseul tradiţional al deplasării pacientului cu radiografia între centrul de imagistică şi cabinetul medicului sau între cabinete (în cazul că simte nevoia şi a unei alte opinii).

 

Vo continua într-un articol viitor aceste explicaţii foarte importante în înţelegerea clară a demersului imagistic pe care îl veţi alege a-l întreprinde în scopul începerii tratamentului dvs. dentar recuperatoriu.

 

Înaintea începerii tratamentului dentar, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. oro-dentară. Centrul Dental View din Oradea (radiografie dentară Oradea), Str. Republicii 30, Centrul Comercial Crișul, parter, aparţinând celei mai mari şi performante reţele de imagistică dentară din România, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul.

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la  YTS-Dental View Oradea, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Lasă un comentariu

Nu există comentarii