Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Articole

Radiologică dentară şi reglementările ei legale

radiografie dentara bucuresti, yts dental view bucuresti

 

După cum am exprimat în toate articolele anterioare, radiologia dentară digitală reprezintă un pas foarte important în evoluția și modernizarea stomatologiei și mai ales a imaginii interne din spatele tuturor tratamentelor dentare.

 

Astăzi, datorită stomatologiei de ultimă generație, putem beneficia de tratamente dentare fără disconfortul și agonia pe care le produc procedurile medicale de școală veche, cum ar fi cele invazive, clinice și practice.

 

Nu este înțelept să ne gândim la doza de radiații doar atunci când planificăm o (singură) examinare radiologică, deoarece corpul nostru este supus la mai multe ședințe de iradiere radiologică pe parcursul unui tratament și chiar și după ce acesta se termină.

 

Radiografiile “de rutină”, screeningul aferent radiografiilor dentare panoramice (RDP) sau orice altă decizie de cabinet pentru realizarea unei radiografii dentare, înseamnă tot atâtea ocazii inevitabile de expunere.

 

 

Reglementare în activitatea radiologică

 

Astăzi, însă, activitatea radiologică este monitorizată și există standarde bine cunoscute care trebuie respectate. Ca parte a adoptării legislației Europene, utilizarea criteriilor radiologice de referință este o responsabilitate legală pentru toți practicienii în domeniul imagisticii. Fiecare expunere la raze X trebuie să fie justificată prin oferirea unui avantaj net pozitiv pentru pacient.

 

Renumitul centru de imagistică YTS Dental View , care este accesibil în orice moment pentru radiografii dentare digitale și tomografii CBCT de cea mai bună calitate, consideră că orice revizuire în acest domeniu este benefică atât pentru medicul dentist, cât și pentru pacient, care trebuie să fie conștient de tehnica radiologică care îi va fi folosită.

 

Când vorbim despre justificarea clinică, vorbim despre radiații ionizate, pentru care trebuie respectate limitele de expunere pentru a minimiza atât pacientul, cât și medicul. În acest caz, pragul de referință este cel mai mic nivel fezabil care poate fi atins. Există trei moduri în care pragul și principiul pot fi susținute:

 

  • Utilizarea metodelor fizice de minimizarea a dozei (factorii de echipare şi film);
  • Aplicarea criteriilor de selecție atunci când se alege utilizarea sau nu a unui examen radiografic;
  • Prin programe de asigurare a calității.

 

radiografie dentara bucuresti, yts dental view bucuresti

 

Accentul pus pe radiografii dentare de înaltă calitate provine din dorința de a preveni expunerea inutilă la radiații și de a maximiza beneficiile pentru pacienți, conform factorului motor, am putea spune, sau elementului care stă la baza întregului cadru al acestor legi obligatorii.

 

Nu căutați mai departe dacă sunteți în căutarea unei proceduri de radiografie dentară în București. Clinica noastră oferă o experiență de radiografie dentară nedureroasă care va fi, fără îndoială, apreciată de dumneavoastră. Unii oameni pot ezita să facă radiografii dentare din cauza anxietății față de necunoscut, dar personalul nostru se angajează să ofere fiecăruia dintre pacienții noștri cu o experiență plăcută și relaxantă.

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la YTS-Dental View, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

YTS Dental View vă așteaptă pentru a obține o imagine clară a situației dvs. dentare!

 

Programează-te acum!

(Doar pentru efectuarea tomografiilor computerizate, a seturilor ortodontice și a statusului radiologic bimaxilar)

Lasă un comentariu

Nu există comentarii