Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Articole

DESPRE SETUL ORTODONTIC IMAGISTIC ȘI TOMOGRAFUL CENTRULUI DENTAL VIEW - PIAȚA SUDULUI, SECTOR 4

Centrul Dental View - Piaţa Sudului (Şos. Olteniţei 87, sector 4, Bucureşti), dentalview.ro, este unul dintre cele şapte Centre de excelenţă ale reţelei YTS-Dental View, în cadrul cărora, utilizând aparatura ultramodernă de care dispune, lucrează o echipă de profesionişti orientată spre confortul pacienţilor şi satisfacţia medicilor şi clinicilor partenere.

 

set ortodontic complet, set ortodontic imagistic, radiologie dentara sector 4

 

Realizarea unui set ortodontic imagistic necesar bunei planificări şi coordonări a eforturilor medicilor pentru îndreptarea poziţiei dinţilor dvs. şi alinierii lor este o sarcină performantă şi curentă a colectivului de experţi radiologi ai acestei unităţi de top.

 

În Centrele Dental View din Bucureşti şi Oradea medicii şi pacienţii pot beneficia de o gamă completă de servicii de imagistică dentară (radiografii, tomografii, scanare intraorală digitală etc).

 

Computerul Tomograf cu Fascicul Conic (CBCT) Planmeca Promax 3D MID

 

Principalul echipament din dotarea Centrului Dental View - Piaţa Sudului (dentalview.ro), reprezentând cea mai avansată tehnologie actuală din domeniul radiologiei dentare, este Computerul Tomograf cu Fascicul Conic (Cone Beam Computed Tomography - CBCT), care permite vizualizarea în plan tridimensional a zonelor scanate.

 
Folosind un fascicul conic de raze X, scanerul CBCT are nevoie de o unică rotaţie în jurul pacientului pentru a prelua sute de imagini ale zonei de interes, acestea fiind apoi reconstruite cu ajutorul unui software de imagistică, în vederea obţinerii modelului virtual 3D al pacientului.

 

Întreaga procedură este de foarte scurtă durată, iar gradul de expunere la radiaţii în cazul unei tomografii computerizate realizate cu CBCT este foarte scăzut în comparaţie cu tomografiile clasice.

 

Setul ortodontic este necesar proiectării digitale a aparatului dvs. de îndreptare şi aliniere a dinţilor

 

Toate rezultatele imagistice obţinute, care se constituie în “felii” de imagini asamblate apoi digital unitar de către Planmeca Romexis, sunt destinate stabilirii unui diagnostic cât mai precis şi a unui tratament de o cât mai înaltă calitate a actului medical.

 

Datorită imagisticii 3D sunt posibile:

 

  • Vizualizarea 3D a poziției și structurii dinților;
  • Stabilirea dimensiunilor anatomice osoase;
  • Studierea căilor aeriene;
  • Poziționarea dispozitivelor de ancorare temporară;
  • Analize cefalometrice.

 

Tomograful are asociat, la dispoziţia medicilor şi specialiştilor radiologi, software-ul Planmeca Romexis, cu ajutorul căruia imaginile pot fi manipulate pentru a arăta diverse unghiuri, pot măsura adâncimi, grosimi, densităţi, pot selecta numai anumite ţesuturi etc.

 

Baza de date computerizată: salvarea şi transmiterea informaţiilor imagistice

 

Acest echipament de radiografie este astfel conceput – pe lângă celelalte calităţi – încât să nu obosească clienții. O scanare cu raze X se face în câteva secunde. La fel ca razele X dentare digitale convenționale, toate rezultatele sunt salvate într-o bază de date computerizată, prin urmare, toate rezultatele, informaţiile, datele sunt ușor accesibile și utilizabile atunci când este necesar.

 

Acest lucru ajută medicul dentist să evalueze mai bine și mai convenabil cursul și rezultatele tratamentului.

 

Poate că, pe parcursul tratamentului dvs. ortodontic, doriţi arhivarea proprie, pentru istoricul medical, sau posesia rezultatelor pentru varii prezentări sau solicitări medicale. În acest caz, la cererea dvs., ortopantomograma panoramică este tipărită sau scrisă pe un CD, iar scanarea 3D, împreună cu software-ul de previzualizare, este printată pe un CD sau o unitate flash USB.

 

Despre ţesuturile ce trebuie conservate şi expunerea minimă la radiaţii

 

Specialiştii cu vastă experienţă ai Centrului Dental View – Piaţa Sudului, sector 4 (dentalview.ro), se opresc, în cercetarea lor imagistică amănunţită, şi asupra țesuturilor dentare ce trebuie conservate, în cadrul amplu al evaluării imagistice şi apoi medicale a stării de sănăta-te generale a unui pacient, alegând segmente maxime de ortopantomograme 3D și secvenţe panoramice.

 

Radiații minime ale echipamentelor de radiografie

 

Să luăm de exemplu, pentru explicarea limpede, cazul unui localnic al unei comune sau al unui sat de pe teritoriul patriei noastre. Acesta, în cadrului lui natural de trai, primește o expunere la radiaţii de 2500-3000 microsievert (2,5-3,0 mSv) pe an.

 

Comparativ, echipamentul CBCT cu flux conic de raze 3D Planmeca Romexis, furnizează o radiaţie de până la 25 de microsieverți (0,025 mSv) pentru o radiografie panoramică,  adică de aproximativ 100 de ori mai mică decât, de exemplu, radiaţia aferentă unei tomografii computerizate a capului.

Sau, altfel spus, scanarea 3D se situează în jur de 100 de microsieverți (0,1 mSv) – similar cu radiaţia pe care o primește un pasager pe un singur zbor de la Frankfurt la New York.

 

Calitatea înaltă a imaginilor crește calitatea serviciilor dentare

 

Scanarea 3D cu CBCT-ul Planmeca ProMax 3D MID, din dotarea Centrului Dental View – Piaţa Sudului (dentalview.ro), face în jur de 200-500 de imagini (straturi), ceea ce permite medicilor stomatologi să vadă și să evalueze cu mult mai multă precizie proprietățile țesuturilor, să modifice și să aleagă cel mai bun tratament pentru dvs.

 

Urmare a rezultatelor imagistice obţinute, a setului ortodontic complet, echipamentele și software-ul digitale şi compatibile din cabinet şi laboratorul de tehnică dentară ale clinicii la care vă trataţi pot realiza proiectarea digitală a viitoarelor dispozitive ortodontice (aparate) – fie ele bretele sau acolade dentare.

 

Precum şi, desigur, dacă aveţi sau veţi avea nevoie, proiectarea digitală a coroanelor dentare și a locației implantului, realizarea ghidajului chirurgical al implantului, înșurubarea cu precizie a implanturilor într-o poziție optimă pentru dispunerea coroanelor și realizarea efectivă şi optimă a coroanelor de acoperire şi restructurare.

 

În baza rezultatelor imagistice de cea mai înaltă acurateţe şi complexitate realizate la CentrulDental View – Piaţa Sudului (dentalview.ro), medicii stomatologi pot furniza clienților servicii dentare la standarde înalte de calitate și fiabilitate, la un raport calitate-preţ cât mai bun.

 

Înaintea începerii tratamentului ortodontic, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. cefalo-oro-dentară. Centrul Dental View din Piaţa Sudului (Şos. Olteniţei 87, sector 4, Bucureşti), dentalview.ro,  aparţinând celei mai mari şi performante reţele de imagistică dentară din România, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul!

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la  Dental View – Piaţa Sudului, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Lasă un comentariu

Nu există comentarii