Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Articole

Lucruri neștiute despre teleradiologia cu aplicaţie dento-maxilo-facială în general şi în condiţiile

teleradiologia dentara bucuresti, yts dental view

 

Colectivul de specialişti de top ai Centrului de imagistică dentară Dental View din zona Progresului (Bd. Tudor Vladimirescu 29A, sector 5, Bucureşti), aparţinând primei şi celei mai mari reţele de centre de imagistică dentară din România, YTS-Dental View, cunosc foarte bine imperativele momentului şi utilizează, mai ales în aceste condiţii pandemice, teleradiografia.

 

Serviciul de radiologie dento-maxilo-facială evoluează şi în România în conformitate cu evolu-ţiile tehnologice, dar şi cu imperativele momentului, cum ar fi, în prezent,  pandemia de COVID – 19, căreia sistemul de medicină dentară, grav afectat, trebuie să îi supravieţuiască.

 

Iar una dintre căile de supravieţuire este folosirea tot mai amplă a teleradiologiei dentare, adică a radiologieie operate de la o distanţă de aproximativ 2 metri fată de pacient, care diminuează cu mult riscul îmbolnăvării cu COVID prin varii contacte.

 

Deşi, din anumite motive, adaptarea la acest sistem de serviciu radiologic nu este generală, ea prezentând serioase rezistenţe din partea unor cabinete şi centre de imagistică dentară, foarte multe cabinete şi centre îşi desfăşoară activitatea eficient în aceste condiţii, protejând astfel pacientul, dar şi personalul propriu de infectare.

 

Pe această linie, există încă multe probleme care perturbă serviciile de radiologie dento-maxilo-facială, sau cefalo-oro-dentară, legate de localizare, timp, limitele tehnologice ale aparatului de raze X şi resursele umane.

 

Centrele de imagistică Dental View ţin pasul cu vremurile

 

În această privinţă, cele 9 centre de top ale YTS-Dental View din Bucureşti şi Oradea prezintă toată lista de avantaje şi disponibilităţi, ele, în afara oraşului Oradea, acoperind întrega zonă a capitalei şi posedând tehnologie şi calitate profesională umană de cel mai înalt nivel.

 

Pe lângă aceasta, dar şi datorită acestui lucru, adaptarea centrelor Dental View la noile necesi-tăţi şi condiţii de lucru şi protecţie ale momentului a fost extrem de rapidă, garantând pe mai departe calitatea actului imagistic, ulterior al celui medical şi integritatea sănătăţii pacientului în întregul ei.

 

Avantajul posibilităţii de a apela în urgenţă la servicii de radiologie dento-maxilo-facială îndeplinite de către un specialist cu vastă experienţă are o valoare nepreţuită pentru viaţa omului.

 

 

Teleradiologia asigură şi dispozitiv de comunicare adecvat

 

Dar toate impedimentele expuse mai sus pot fi astăzi, odatăcu dezvoltarea ştiinţei şi tehnologiei, rezolvate prin comunicare, mai exact, prin existenţa unui dispozitiv de comunicare teleradiologic, de care cei care folosesc acest sistem, de radiologie la distanţă, beneficiază.

 

Iar aceasta, deoarece dezvoltarea sistemelor de teleradiologie a avut loc odată cu dezvoltarea tehnologiei de telecomunicaţii, care a început cu avansul pe care l-a înregistrat Internetul.

 

Imagistica teleradiologică nu mai este simpla imagistică – convenţională sau digitală – localiza-tă, imuabilă, sau posibil deplasabilă numai pe distanţa scurtă dintre centrul de imagistică şi cabinetul medicului stomatolog, pe film sau pe CD.

 

În zilele noastre, ea poate fi trimisă nu numai în spaţiul (perimetrul) spitalului, al clinicii, dar şi în afara spitalului, şi chiar în alte părţi ale lumii. Conectarea teleradiologiei la tehnologia comuni-caţională actuală a permis ca, numai prin utilizarea banală a unui telefon mobil, relevările şi interpretările ei să poată desfide orice distanţă şi localizare geografică.

 

Îmbrăţişarea de către tot mai mulţi specialişti, mai ales în condiţiile actuale extreme, a teleradilogiei, deschide orizont deosebit de atractiv şi îmbogăţitor pe toate planurile comunicării, chiar şi între zone îndepărtate, dintre radiologii dento-maxilo-faciali şi colegii lor clinicieni sau practicieni stomatolog, care folosesc, şi ei, sistemul teleradiologic.

 

Înaintea începerii tratamentului dentar, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. oro-dentară. Centrul Dental View din Progresului (Vulcan), sector 5, aparţinând celei mai mari şi performante reţele de imagistică dentară din Româ-nia, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul.

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la  YTS-Dental View Progresului (Vulcan), această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Lasă un comentariu

Nu există comentarii