Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Articole

ADEVĂRUL DESPRE INVESTIGAȚIILE CBCT

 

 

Adevărul este important, esenţial chiar, mai ales când vorbim despre medicină şi atunci când sănătatea ta este în joc.

Auzi tot mai des vorbindu-se despre investigaţii radiologice moderne, dar nu ştii ce să crezi şi ce nu. Sunt periculoase? Sunt realmente necesare? Chiar sunt atât de calitative precum se spune? Merită investiţia şi merită să risc să mă expun la radiaţii?

 

Sunt CBCT-urile cu adevărat mai bune decât investigaţia CT, clasică? Şi, până la urmă, de ce nu o simplă radiografie?

 

Adevărul este unul singur: cel ştiinţific, testat şi dovedit.

Sunt periculoase?

 

Nu poţi spune că o investigaţie radiologică este complet inofensivă. Totuşi, vorbim de expunerea la radiaţii X. Dar ştiinţa a determinat cât de riscantă este o anumită procedură, prin măsurători ştiinţifice ale nivelului de radiaţii şi a efectului lor asupra organismului.

 

Ceea ce trebuie stabilit de la bun început este faptul că investigaţiile radiologice CBCT se deosebesc radical de CT, prin rapiditate, comoditatea pacientului şi mai ales prin cantitatea de radiaţii emise în timpul efectuării acesteia.

 

Investigaţiile CBCT reprezintă încununarea eforturilor oamenilor de ştiinţă de a găsi o formă de investigare radiologică specială pentru stomatologie, simplă, rapidă şi care să implice cât mai puţine radiaţii.

Unii pacienţi sunt speriaţi de ideea tomografiei dentare, dar această teamă provine, în mare măsură, din lipsa informaţiilor şi din confundarea acesteia cu tomografia clasică.

CBCT este prescurtarea de la Cone Beam Computer Tomography (Tomografie computerizată cu fascicul conic).

Tehnologia avansată care o face posibilă permite obţinerea de imagini foarte clare, cu o doză foarte mică de radiaţii, în comparaţie cu tomografia dentară clasică.

Centrele de Radiologie dentară YTS-Dental View sunt dotate cu tehnologii prin care o tomografie computerizată 3D are o durată medie de expunere la radiații de doar 6 secunde, pentru o scanare de 18 secunde.

 

 

 

Ce sunt investigațiile CBCT?

 

 

Investigaţia CBCT se realizează cu ajutorul unei singure rotații de 360°, în jurul capului pacientului, în urma căreia se obţin peste 300 de imagini ce construiesc computerizat imaginea finală, tridimensională. Informațiile 3D sunt preluate la scara 1:1, ceea ce permite vizualizarea în amănunt a detaliilor importante pentru medicul stomatolog.

 

Procesul de diagnostic a fost cu mult uşurat datorită apariţiei acestui tip de investigaţie radiologică. 

 

Cu ajutorul programelor software, imaginile pot fi manipulate pentru a arăta diverse unghiuri, se pot măsura adâncimi, grosimi, densităţi.

De asemenea, se poate simula computerizat efectuarea de intervenţii chirugicale de implantologie orală sau evoluţia tratamentelor ortodontice.

Computere tomograf cu fascicul conic super-performante în toate Centrele de Radiologie Dentară YTS-Dental View

 

 

Centrul YTS-Dental View din Piața Muncii este primul centru de imagistică dentară din Romania care are în dotare Computerul Tomograf cu Fascicul Conic Planmeca ProMax 3D MID.

 

Un alt echipament aflat în dotarea Centrelor YTS este computerul tomograf cu fascicul conic Morita Veraview IC5 HD. Acesta are cel mai scurt timp de expunere la radiaţii din industria echipamentelor de radiologie dentară – 5,5 secunde.

Acest fapt determină efectuarea de tomografii dentare, cu cea mai mică doză de radiaţii posibilă în prezent.

 

Centrele YTS-Dental View alcătuiesc prima reţea de centre de imagistică din România.

Experienţa şi dotările cu cea mai înaltă tehnologie radiologică, au contribuit din plin la succesul centrelor de radiologie dentară, determinând extinderea continuă a reţelei.  

 

 

 

Centrele YTS-Dental View au pus radiologia de calitate pe harta Bucureştiului!

 

Contactează-ne

Lasă un comentariu

Nu există comentarii