Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Articole

CENTRUL DE RADIOLOGIE DIGITALĂ ȘI TOMOGRAFIE DENTARĂ ORADEA

În contextul în care dezvoltarea tehnologiei imagisticii digitale dentare permite, în prezent, implementarea sistemului digital pentru o foarte bună planificare a diagnosticării şi tratamentului, Centrul de radiologie dentară digitală și tomografie dentară Oradea îți pune la dispoziție teleradiografia dentară și tehnologia teleradiologică.

 

Despre structura sistemului teleradiologic şi comunicarea medicală

 

Comunicarea medicală reprezintă unul dintre aspectele definitorii ale tratamentelor corecte, teleradiologia fiind utilizată ca suport al comunicării, de calitate superioară, în domeniul global al radiologiei dento-maxilo-faciale, în special pentru a asigura pacienţilor servicii eficiente, de înaltă calitate, care nu prezintă neajunsurile lipsei de timp, de resurse și de distanţă.

 

În actualul context, sunt necesare tehnici alternative de comunicare pe teren, la distanţă, pentru a fi satisfăcut necesarul radiografic dento-maxilo-facial al spitalelor şi al clinicilor de profil.

 

Deci, dezvoltarea tehnologică inclusă în teleradiologie susţine eliminarea dezavantajelor, precum: distanţa lungă, timpul şi resursele umane.

 

dental view oradea

 

Teleradiologia înseamnă comunicarea eficientă la distanţă a datelor imagistice

 

Comunicarea la distanță, folosind transmiterea electronică a datelor în domeniul radiologiei, este cunoscută ca teleradiologie. Sistemele de teleradiologie asigură servicii mai eficiente pentru pacienți, în special pentru camera de urgență pe timp de noapte sau într-un spital în care comunicarea cu radiologul dento-maxilo-facial este limitată din anumite condiderente (mai ales cele referitoare la distanţă).

 

Datele furnizate de imaginile teleradiologice pot fi trimise cu uşurintă nu numai în interiorul spitalului, ci şi în afara lui, către locaţii din întreaga lume.

 

Cu toate că existenţa acestui sistem avansat poate rezolva multe necesităţi, aplicarea teleradiologiei este încă redusă în domeniul stomatologic. Se aşteaptă, mai ales în actualele conditii pademice, dar şi în condiţiile dezvoltării domeniului informaticii tehnologice, deci a dezvoltării rapide şi a teleradiologiei, o creştere a implementării acestui sistem în toate centrele de imagistică, în spitale şi în toate clinicile.

 

Dezvoltările în domeniul informaticii tehnologice conduc la dezvoltarea rapidă a teleradiologiei. Centrul de radiologie dentară digitală și tomografie dentară Oradea beneficiază de avansările tehnologie, prin dotările sale tehnologice de excepție, asigurate prin propria rețea de distrubuție de echipamente radiologice, YTS Dental.

 

Beneficiile teleradiologiei

 

  • Prin transmiterea electronică a radiografiei dintr-o locație în alta pentru interpretare, consultare și examinare, utilizatorii aflaţi în diferite locaţii pot vizualiza simultan imaginea radiografică.

 

  • Utilizarea teleradiologiei în mod adecvat poate crește accesul la interpretarea radiografică, ceea ce duce la îmbunătăţirea serviciilor adresate pacienţilor, precum serviciul de second opinion sau planurile de tratament realizate in echipe multidisciplinare, cu specialiști din întreaga lume.

 

  • Factorul cheie care susţine calitatea sistemului teleradiologic este tehnologia, în continuă evoluţie,  a procesării şi utilizării imaginilor radiografice. Descoperirea razelor X de către Röntgen în 1895 a impus utilizarea fotografiei pe hârtie, realizată prin metode chimice, precum şi la dezvoltarea fizicii imagistice.

 

  • Însă aparatele moderne de medicină nucleară şi tomografia computerizată au declanşat o revoluţie la nivelul imagisticii tradiţionale, prin posibilitatea afişării şi stocării datelor, folosind un computer, în anii ’60. Iar 1971 a fost anul începerii migrării imagisticii convenţionale către cea digitală.

 

  • S-a ajuns astfel şi la reducerea dimensiunii suportului fizic și implicit la reducerea deșeurilor, prin folosirea CD-ului.

 

Concluzie

 

Teleradiologia poate fi utilizată ca sistem de comunicare între specialiştii radiologi dento-maxilo-faciali şi alți specialiști în stomatologie, pentru furnizarea serviciilor eficiente de interpretare radiologică.

 

Centrul YTS-Dental View este dotat cu echipamente de înaltă tehnologie, pentru toată gama de radiografii digitale și tomografie dentară Oradea.

 

Lasă un comentariu

Nu există comentarii