Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Articole

DESPRE PREGĂTIREA PENTRU - ȘI REALIZAREA UNEI TOMGRAFII DENTARE

Nu trebuie să aveţi temeri sau spaime cu privire la efectuarea unei tomografii computerizate dentare la Centrul YTS-Dental View din Piaţa Muncii (Şos. Mihai Bravu 223, sector 3, Bucureşti), pentru că investigaţia decurge foarte uşor şi este realizată de către specialişti imagişti cu vastă experienţă, această unitate fiind primul centru de imagistică dentară din România care are în dotare Computerul Tomograf cu Fascicul Conic Planmeca ProMax 3D Mid.

 

Pregătirea pentru această investigaţie este foarte redusă. Scanarea realizează imagini clare ale capului, feţei şi gâtului, care sunt apoi transmise medicului dentist pentru varii utilităţi aferente tratamentelor, dar pentru aceasta trebuie eliminate în timpul scanării orice element care ar putea interfera cu imaginea: cercei, piercinguri în limbă, nas, faţă, coliere, ochelari, aparate auditive, ace de păr, aparate dentare mobile (detaşabile).

 

Acestea nu trebuie purtate în timpul investigaţiei, cu excepţia cazului în care scanarea trebuie realizată cu aparatul dentar pe dinţi.

 

Tomografiile generale CT din ambulatoriile spitalelor se fac în poziţie culcată, dar la o scanare dentară tomografică dvs. staţi în picioare, în poziţie ortostatică. Trebuie să staţi într-o zonă marcată, în faţa tomografului (scanerului), să vă ţineţi de barele din faţa dvs. și apoi vor fi puse ghidaje pentru a vă menține capul pe loc.

 

tomografie dentara piata muncii, tomografie dentara sector 3, tomografie dentara dental view

 

Cum se realizează efectiv tomografia?

 

Apoi scanerul CBCT (cu fascicul conic) Planmeca ProMax 3D Mid (tomografie dentară Piaţa Muncii) se rotește în jurul capului, realizând o serie întreagă de imagini, ca nişte “decupaje”, pe care software-ul Romexis le rearanjează într-o radiografie unitară 3D.

 

Durata întregului proces este de câteva minute, se realizeaza cu o doză minimă de radiaţie la expunere şi este complet neinvaziv.

 

Ca nivel de radiaţie, acesta este mai mic decât în cazul tomografiilor convenţionale, realizate în spitale, dar totuşi este mai mare decât în cazul radiografiilor dentare obişnuite, medicul dentist încercând permanent să menţină radiaţiile la un nivel minim prin reducerea numărului de scanări pe care va trebui să le efectuaţi (pretratament, tratament şi posttratament).

 

Studiile au arătat că pacienţii cu vârsta de peste 60 de ani prezintă un risc mai mic de expunere la radiații.

 

O menţiune specială pentru gravide: ele trebuie să declare situaţia lor medicului, medicul având putinţa de a modifica scanarea sau adopta tratamente alternative. Copiii şi feţii trebuie feriţi de iradiere (tomografie dentară sector 3).

 

Scanarea tomografică dentară poate să provoace cancerul?

 

Dozele de radiaţii nu sunt suficient de mari pentru a provoca – în regimul unic sau limitat de scanări – cancerul. Aceasta este o altă temere larg răspândită, dar care trebuie să nu bântuie pe nici un pacient. În orice caz, scanările recente trebuie declarate doctorului şi specialistului imagist, astfel încât aceştia să poată lua în considerare doza potrivită atunci când este cazul unei noi scanări CBCT (tomografie dentară Piaţa Muncii). 

 

Obiectele metalice trebuie eliminate la investigaţia tomografică

 

Prezenţa metalului, a obictelor de metal afectează imaginea tomografică, căci razele X, călăto-rind prin obiecte de diferite densităţi, crează imagini diferite, cu atât mai întunecate, mai puţin relevante, cu cât densitatea materiei prin care trec este mai mare.

 

Astfel, obiectele metalice pot ecrana, pot ascunde osul din spatele structurii metalice, care este însuşi obiectul de interes al investigaţiei. Eliminarea unor astfel de obiecte se impune.

 

Protezele dentare de plastic (acrilat) nu ar trebui să provoace nici un efect negativ asupra i-maginii CBCT, dar rugamintea specialiştilor de a le îndepărta în anumite cazuri se referă la anumite tipuri de imagini pe care medicul dentist le caută în mod neapărat. De aceea este mai bine să discutaţi acest lucru cu medicul dentist înaintea realizării investigaţiei imagistice.

 

Înaintea începerii tratamentului ortodontic, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. cefalo-oro-dentară. Centrul Dental View din Piaţa Muncii, sector 3, Bucureşti, aparţinând celei mai mari şi performante reţele de imagistică dentară din România, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul!

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la Dental View - Piaţa Muncii, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Lasă un comentariu

Nu există comentarii