Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Articole

IMPLANT SIGUR?

TOMOGRAFII EXACTE PENTRU IMPLANT SIGUR

 

Investigaţiile radiologice au modificat viziunea medicilor despre tot ce însemna atunci medicină dentară.

Odată cu apariţia investigaţiilor avansate precum tomografia, fiecare ramură a stomatologiei a fost revizuită şi tratamentele aferente ei regândite corespunzător.

Implantologia orală este ramura care a beneficiat cel mai mult de pe urma avansărilor din radiologia dentară. Un implant sigur are ca bază investigații radiologice foarte calitative. 

  

Pe scurt, despre tomografia dentară computerizată cu fascicul conic

 

IMPLANT SIGUR?

 

Tomografiile computerizate cu fascicul conic au fost destinate special stomatologiei, ramură a medicinei în care investigaţiile radiologice sunt foarte des utilizate.

Au apărut din necesitatea găsirii unei soluţii eficiente de obţinere a unor imagini calitative, cu mult mai puţine radiaţii. Investigații sigure pentru implant sigur.

Radiografiile intraorale şi panoramice serveau numai parţial necesităţile din cadrul tratamentelor implantologice, iar acurateţea lor varia în funcţie de tehnica utilizată şi priceperea specialistului care opera dispozitivul radiologic. CT-urile, deşi calitative şi relevante, nu sunt destinate stomatologiei, fiind dispozitive mari, greoaie, inconfortabile, care expun pacienţii la radiaţii puternice.

 

Rolul tomografiei computerizate dentare cu fascicul conic în implantologia orală

Noile tomografii dentare cu fascicul conic au revoluţionat lumea radiologiei dentare şi au schimbat complet domeniul implantologiei orale, în toate aspectele sale:

  • Diagnosticare, evaluare pre-tratament a stării de sănătate orală şi a sănătăţii osului ce va trebui să susţină implantul. Dacă există parodontoză, infecţii dentare sau carii,  acestea trebuie tratate înainte de efectuarea oricărui alt tratament complex;
  • Planificarea tratamentului;
  • Pregătirea şi executarea intervenţiei;
  • Follow-up şi managementul complicaţiilor.

 

Datorită tomografiilor de ultimă generaţie, pacienţii pot fi trataţi cu mai multă precizie şi predictibilitate.

Introducerea CBCT-ului în radiologia dentară este interconectată cu o nouă paradigmă în diagnosticul maxilo-facial, denumită imagistică de diagnosticare interactivă. Aceasta se referă la mutarea diagnosticului din plan în spaţiu.

 

Implant sigur?

 

Imaginile rezultate sunt tridimensionale şi manevrabile pe computer, putând fi răsturnate, mărite şi privite din orice unghi.

Un implant sigur este un implant planificat computerizat, precis, cu minuțiozitate.

 

Simularea virtuală a intervenţiei de implantologie

Caracteristica cea mai deosebită a tomografiei dentare computerizate cu fascicul conic este posibilitatea utilizării ei nu doar pentru a planifica, dar şi pentru a simula virtual intervenţia de inserare a unuia sau mai multor implanturi dentare.

Implant sigur?

În cadrul simulării, medicul:

  • Determină care ar trebui să fie poziţia fixă optimă de inserare şi traiectoria corectă a implantului, în aşa fel încât să evite atingerea formaţiunilor nervoase şi să aibă maximă stabilitate;
  • Stabileşte necesitatea intervenţiilor anterioare, pregătitoare, cum sunt cele de adiţii osoase şi de sinus lift;
  • Conturează caracteristicile unui viitor ghid chirurgical - gutieră transparentă perforată exact în poziţia ideală a viitorului implant, utilizată în momentul intervenţiei, pentru un implant stabil, introdus în condiţii de siguranţă.

 

Se poate descoperi că este necesar un anumit tip de implant, ca de exemplu cel angulat, utilizat pentru situaţii grele, în care osul a suferit mult.

Se reduce considerabil timpul de intervenţie chirugicală, prin acest investigaţie.

Astfel, simularea digitală a inserării implantului conduce spre un implant sigur. 

 

CBCT- urile oferă în prezent numeroase detalii foarte folositoare, ce sporesc la maxim siguranţa intervenţiilor chirurgicale.

Tehnologia, împreună cu vasta expertiză a personalului Centrelor YTS Dental View vă aduc posibilitatea efectuării de investigaţii radiologice cu adevărat sigure şi performante.

 

Lasă un comentariu

Nu există comentarii