Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Articole

Importanța tomografiei dentare în inserarea implantului dentar

radiografie panoramica, tomografie dentar, radiografi partiale, radiografie dentară, yts dental view

 

Computerul Tomograf cu Fascicul Conic (CBCT) se găşeşte în dotarea tuturor unităţilor de radiologie dentară ale companiei YTS - Dental View din Bucureşti şi Oradea, calitatea informaţiilor radiologice obţinute prin folosirea acestei tehnologii de ultimă generaţie fiind excepţională.
 
 

Câte ceva despre Computerul Tomograf cu Fascicul Conic (CBCT)
 

Computerul Tomograf cu Fascicul Conic (CBCT) este o tehnologie de ultimă generaţie în domeniul imagisticii (radiografiilor dentare), ce permite vizualizarea în plan tridimensional a zonelor scanate.

 

Folosind un fascicul conic de raze X, scanerul CBCT are nevoie de o rotație unică în jurul pacientului pentru a prelua sute de imagini ale zonei analizate, acestea fiind apoi reconstruite cu ajutorul unui software computerizat, în vederea obţinerii modelului virtual 3D al pacientului.

 

Întreaga procedură este de foarte scurtă durată, iar gradul de expunere la radiaţii în cazul unei tomografii computerizate realizate cu CBCT este foarte scăzut în comparaţie cu tomografiile clasice.

 

Pentru vizualizarea tomografiei, pe lângă analiza efectuată de către specialiştii noştri, medicii au la dispoziţie software-ul Planmeca Romexis, cu ajutorul căruia imaginile pot fi manipulate pentru a arăta diverse unghiuri, pot măsura adâncimi, grosimi, densităţi, pot selecta numai anumite ţesuturi etc.

 

 

Utilizarea CBCT în folosul implantologiei

 

Utilizarea tehnologiei CBCT în implantologie este una care a devenit absolut necesară. Pentru medicul specialist implantolog, imagistica 3D oferă atât îndrumare și precizie în alegerea tratamentului, cât și siguranță în elaborarea unor metode de ghidaj de mare precizie, reducând substanțial erorile chirurgicale.

 

Prin radiografiile dentare simple şi apoi de ansamblu obţinute cu Cone Beam se realizează:

  • Localizarea și determinarea distanței față de structurile anatomice vitale;
  • Evaluarea grosimii crestei alveolare și vizualizarea conturului osos;
  • Localizarea și evaluarea sinusurilor maxilare;
  • Localizarea canalului mandibular și trasarea nervului;
  • Stabilirea densității osoase în zona de interes;
  • Localizarea pre-chirurgicală precisă a implantului prin calculul spațiului alveolar, poziției rădăcinilor existente, cât și evaluarea osului alveolar;
  • Alegerea optimă a dimensiunii, tipului de implant și a posibilităţii simulării de implant.

 

 

Ghidajul prin CT al implantului real

 

Ce vrea să însemne ultima utilizare? Graţie comunicării scanerului Cone Beam cu aplicaţiile şi platformele software de planificare a implanturilor dentare, scanarea CT (CBCT) - Radiografia dentară este utilizată cu deosebit succes în fazele de diagnosticare a implanturilor dentare.

 

Acest lucru aduce medicului implantolog  beneficiul proiectării pe computer a plasării practice a implantului dentar în arcadă înainte ca faza chirurgicală, de implantare reală, concretă să aibă loc.

 

Implanturile dentare sunt disponibile într-o varietate de lungimi și lățimi, iar folosirea imaginii tridimensionale CT ajută foarte mult dentistul dvs. în planificarea cu claritate și precizie absolută a lungimii și lățimii exacte a fiecărui implant.

 

Iar software-ul Romexis 3D, asociat echipamentului de top CBCT Planmeca Promax 3D MID ajută la manipularea diverselor unghiuri ale imaginilor şi la măsurarea adâncimilor, grosimilor, densităţilor.

 

De aceea, Romexis poate oferi unui dentist şi un ghidaj al implantului fizic. Ghidajul de implant se va potrivi peste dinții existenți și va avea o gaură prin care va fi plasat implantul dentar efectiv, acest orificiu fiind la unghiul precis la care dentistul trebuie să foreze pentru a plasa dispozitivul.

 

Toate aceste avantaje fac ca planificarea și tratamentul implanturilor dentare să fie extrem de precise.

 

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la  YTS – Dental View, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

YTS Dental View vă așteaptă pentru a obține o imagine clară a situației dvs. dentare!

 

Programează-te acum!

(Doar pentru efectuarea tomografiilor computerizate, a seturilor ortodontice și a statusului radiologic bimaxilar)

Lasă un comentariu

Nu există comentarii