Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Articole

Tomografia dentară în domeniul ortodontic

radiografie panoramica, tomografie dentar, computer tomograf, radiografi partiale, radiografie denta

 

În ultimii ani, tomografia dentară a devenit una dintre cele mai utilizate metode pentru investigarea afecțiunilor din domeniul ortodontic. Aceasta este o procedură precisă, iar specialiștii YTS Dental View fac progrese în domeniu și oferă pacienților soluții complete pentru investigarea afecțiunilor dentare.

 

Unul dintre obiectivele semnificative ale tratamentului ortodontic este realizarea unei poziţii dentare adecvate şi stabile, proces în care sunt implicate nu numai coroanele, ci şi rădăcinile acestora. Din pricina faptului că metodele actuale de monitorizare clinică a alinierii rădăcinilor sunt nesigure şi inexacte, a fost necesară dezvoltarea unei metodologii care să poată identifica cu precizie poziţia rădăcinii într-o situaţie clinică.

 

Conştient de acest lucru, centrul de imagistică YTS Dental View, aparţinând primei şi celei mai mari reţele de centre de imagistică din România, utilizează cu mare succes, pe lângă investigaţia radiologică panoramică obişnuită, bidimensională, şi investigaţia imagistică tomografică (tomografia dentară).

 

 

Funcţionarea tomografului este corelată cu un modul software de asamblare imagistică

 

Folosind un fascicul conic de raze X, scanerul CBCT are nevoie de o unică rotaţie în jurul pacientului pentru a prelua sute de imagini ale zonei de interes, acestea fiind apoi reconstruite cu ajutorul software-ului de imagistică, în vederea obţinerii modelului virtual 3D al pacientului.

 

Întreaga procedură este de foarte scurtă durată, iar gradul de expunere la radiaţii a pacientului în cazul unei tomografii dentare computerizate realizate cu CBCT este foarte scăzut în comparaţie cu tomografiile clasice (CT generale, din ambulatoriul spitalelor).

 

Pentru vizualizarea tomografiei dentare, pe lângă analiza efectuată de către specialiştii noştri, medicilor li se pune la dispoziţie acest software gratuit (Planmeca Romexis), cu ajutorul căruia imaginile pot fi manipulate pentru a arăta diverse unghiuri, pot măsura adâncimi, grosimi, densităţi, pot selecta numai anumite ţesuturi etc.

 

 

Imagistica 3D digitală este folosită de la pretratament la post tratament

 

În scopul furnizării de evaluări imagistice necesare celor mai bune şi mai potrivite tratamente ortodontice (de îndreptare şi aliniere corectă a dinţilor), centrul de top, utilizează tomografii computerizate cu fascicul conic (CBCT) în fazele de pretratament şi posttratament, precum şi segmentarea pragurilor scanărilor CBCT, rezultând modele fidele de suprafaţă tridimensionale.

 

Datorită imagisticii 3D sunt posibile:

  • Vizualizarea 3D a poziției și structurii dinților;
  • Stabilirea dimensiunilor anatomice osoase;
  • Studierea căilor aeriene;
  • Poziționarea dispozitivelor de ancorare temporară;
  • Analize cefalometrice.

 

radiografie panoramica, tomografie dentar, computer tomograf, radiografi partiale, radiografie denta

 

Tehnicile concrete de lucru în imagistica tomografică ortodontică

 

Medicii ortodonţi la care ajung rezultatele imagistice ale centrului Dental View izolează de bretelele sau acoladele ortodontice respective dinţii relevaţi de tomografia CBCT în faza de pretratament, pentru ca abordarea lor să fie individuală.

 

Iar comparaţiile posttratament şi pretratament sunt observate prin suprapunerea suprafeţelor în scopul determinării configuraţiei aşteptate a poziţie rădăcinilor dentare. Segmentarea pragurilor scanărilor CBCT duc la realizarea modelelor de suprafaţă tridimensionale.

 

Iar în final, generarea hărţilor de deplasare a culorilor foloseşte la măsurarea diferenţelor dintre poziţiile aşteptate ale rădăcinilor şi cele reale.

 

Utilizarea tomografiei dentare computerizate cu fascicul conic (CBCT) în ortodonţie este o tehnică de dată mai recentă. Spre deosebire de radiografiile panoramice, scanările CBCT descriu pozițiile reale ale rădăcinii și angulațiile în 3 dimensiuni.

 

Mai mult, orice distorsiuni ale scanărilor CBCT s-au dovedit a fi nesemnificative din punct de vedere clinic. Dar medicii centrului Dental View precizează (şi avertizează) că înregistrarea clară a progresului posttratament necesită mai multe scanări CBCT.

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la YTS Dental View, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

 

YTS Dental View vă așteaptă pentru a obține o imagine clară a situației dvs. dentare!

Programează-te acum!

(Doar pentru efectuarea tomografiilor computerizate, a seturilor ortodontice și a statusului radiologic bimaxilar)

Lasă un comentariu

Nu există comentarii