Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Articole

TOMOGRAFIE DENTARĂ ÎN SCOP ENDODONTIC

TOMOGRAFIE DENTARĂ ÎN SCOP ENDODONTIC

 

Endodonția are un rol deosebit în atingerea scopului primordial al medicinei dentare: menținerea dinților naturali pe arcade, cât mai mult timp cu putință.

O tomografie endodontică de o calitate excelentă, precum cele efectuate în cadrul oricăruia dintre Centrele de Radiologie Dentară Digitală YTS Dental View, va fi cea mai bună premisă a succesului unui tratament endodontic.

 

Ce este o tomografie dentară în scop endodontic?

Radiografia convenţională redă o imagine bidimensională a unei realităţi tridimensionale. Nu toate detaliile anatomiei dintelui sunt observabile în plan bidimensional.

Tomografia dentară ajută medicul stomatolog să înţeleagă cu precizie morfologia specială a structurilor anatomice ale dinţilor, osului şi ale ţesuturilor înconjurătoare.

CBCT-ul este folosit nu numai pentru evidenţierea anatomiei interne endodontice, ci și pentru estimarea lungimii canalelor radiculare și pentru determinarea relaţiei dinţilor cu structurile învecinate.

CBCT-ul, prin reconstrucţii tridimensionale, reușește să ofere o imagine similară cu cea a dintelui în realitate.

 

De ce tomografie și nu radiografie?

 

Tomografie în scop endodontic YTS Dental View

 

 

Un tratament endodontic de succes presupune îndepărtarea completă a infecției și obturarea canalelor radiculare, în totalitatea lor și pe toată lungimea lor. Necesită o foarte mare precizie și o cunoaștere foarte precisă și detaliată a dintelui respectiv. Cu ochiul liber nu putem observa canalele radiculare, doar radiologia ne dă această posibilitate.

În trecut, nu exista decât posibilitatea radiografiei, dar, odată cu evoluția medicinei dentare, tomografia dentară a permis studierea țesuturilor, într-un mod mai detaliat ca niciodată. 

Mai târziu, tomografia dentară computerizată cu fascicul conic a revoluționat stomatologia, prin imaginile sale clare și doza redusă de radiații.

O radiografie retroalveolară presupune suprapuneri ale structurilor anatomice, un anumit zgomot anatomic (provenit de la structuri anatomice vecine, uneori radioopace sau radiotransparente, de la grosimea țesutului osos sau anatomia apexului) și distorsiune geometrică.

De cele mai multe ori, sunt necesare mai multe radiografii retroalveolare, pentru obținerea unor informații acceptabile, în cazul tratării endodontice a unui dinte.

Societatea Română de Endodonţie recomandă utilizarea CBCT-ului în endodonţie în cazuri de anatomie endodontică complexă.

Sensibilitatea și specificitatea examenului CBCT au fost demonstrate a fi net superioare radiografiilor.

Tomografia computerizată cu fascicul conic (CBCT) este pe cale să devină un standard al tratamentelor endodontice bine-realizate, căci oferă detalii neprețuite, cu din ce în ce mai puține radiații.

 

Tomografie dentară în scop endodontic - avantaje

 • Identificarea și diagnosticarea mai precisă a afecțiunilor periapicale, decât cu ajutorul radiografiei tradiționale 2D;
 • Vizualizarea tridimensională a anatomiei țesutului intern obscur și a rădăcinilor;
 • Evaluarea proceselor de resorbție de la nivelul rădăcinii;
 • Analiza anomaliilor de formă a canalelor radiculare;
 • Identificarea fracturilor de rădăcina și a altor leziuni sau traume;
 • Planificarea și evaluarea pre-chirurgicală a tratamentului.

 

CBCT la YTS-Dental View

  CBCT in Bucuresti - YTS Dental View

 

Centrele de radiologie dentară digitală YTS-Dental View oferă pacienților și medicilor colaboratori, deopotrivă, calitate și siguranță maximă.

Echipamentele noastre radiologice sunt unele dintre cele mai performante în industrie.

 

Computer tomografe cu fascicul conic de ultimă generație și performanțe deosebite vă stau la dispoziție în centrele YTS- Dental View:

 • VERAVIEW X800 – rezoluție foarte ridicată, cu reducerea artifactelor;
 • Morita Veraview IC5 HD – cel mai scurt timp de expunere la radiaţii din industria echipamentelor de radiologie dentară – 5,5 secunde;
 • Planmeca Promax 3D MID – echipament all-in-one.

 

Află mai multe despre serviciile și tarifele noastre!

Analizarea tomografiilor computerizate și ale imaginilor 2D (ex. radiografie panoramică digitală) poate fi realizată numai cu ajutorul unei aplicații software specializate.

În acest sens, clinica noastră pune la dispoziția medicilor și specialiștilor un program gratuit - Romexis 3D, foarte ușor de instalat și de utilizat.

În cazul tomografiilor computerizate, sistemul Romexis ajută specialiștii la analizarea imaginii digitale 3D asigurând vizualizare simultană a celor 3 planuri (sagital, coronal și axial).

În Romexis, medicii au posibilitatea de a face secțiuni la orice grosime dorită (începând cu 0.1 mm) și în același timp pot executa măsurători complexe în secțiunile efectuate.

 

Atunci când ai nevoie de o tomografie dentară în scop ortodontic, YTS-Dental View îți stă la dispoziție, în cele 5 centre ale sale din București:

 • Piaţa Muncii

 • Aviatorilor

 • Lujerului

 • Piaţa Sudului

 • Progresului (Vulcan).

Lasă un comentariu

Nu există comentarii