Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Articole

TRATAMENTUL ORTODONTIC OPTIM NECESITĂ, INIȚIAL, O TOMOGRAFIE COMPUTERIZATĂ PRECISĂ

Centrul Dental View din Oradea (Str. Republicii 30, Centrul Comercial Crișul, parter, Oradea) este unul dintre cele opt centre de top ale reţelei YTS-Dental View – prima şi cea mai mare reţea de centre de imagistică din România –, în cadrul căruia, utilizând aparatura ultramodernă de care dispune, lucrează o echipă de profesionişti orientată spre confortul pacienţilor şi satisfacţia medicilor şi clinicilor partenere.

 

Realizarea unui set ortodontic imagistic complet, necesar bunei planificări şi coordonări a eforturilor medicilor pentru îndreptarea poziţiei dinţilor dvs. şi alinierea lor, este o sarcină perfor-mantă şi curentă a colectivului de experţi radiologi ai acestei unităţi de top.

 

În Centrele Dental View din Bucureşti şi Oradea medicii şi pacienţii pot beneficia de o gamă completă de servicii de imagistică dentară (radiografii, tomografii, scanare intraorală digitală etc).

 

În cadrul efortului de oferire către pacienţi a celor mai bune soluţii radiologice, scanerul tomograf cu fascicul conic CBCT Planmeca ProMax 3D Mid, aflat în dotarea celor opt centre de excelenţă ale reţelei YTS-Dental View din Bucureşti şi Oradea (tomografie aparat dentar Oradea), printr-o singură rotaţie în jurul pacientului, oferă multiple “felii” imagistice ale structurilor osoase, care apoi, asamblate unitar de către de modulul asociat (software) Romexis, oferă informații vitale în stabilirea unui diagnostic și al unui plan de tratament optim.

 

set ortodontic complet, set ortodontic imagistic complet, tomografie aparat dentar oradea

 

Gestionarea managerială a resurselor este corelată activităţii tomografice

 

Dar acest computer tomograf digital avansat este, în plus, conectat la software-ul de gestionare managerială a resurselor cabinetului stomatologic ERP, numai astfel munca de analiză a rezultatelor imagistice şi cea ulterioară, de planificare a tratamentului şi restaurare dentară efectivă, putând cunoaşte eficienţa deplină a unui demers profesionist şi ştiinţific coordonat.

 

Iar specialiştii care lucrează în aceste centre sunt experţi în gestionarea corelării informaţiilor oferite de cele două sisteme – unul clinic şi celălat managerial – în folosul actului clinic imagistic şi al celui clinic şi practic de cabinet.

 

Pentru evaluarea legăturii dintre cele două sisteme se folosesc hărţi colorate, în care petele roşii şi albastre indică diferenţele minime între poziţiile rădăcinilor, regiunile de deplasare etc. De pildă, regiunile roşii de la vârfurile rădăcinii sunt rezultatul resorbţiei radiculare cauzate de tratamentul ortodontic cu expansiune palatină rapidă (aparate dentare fixe) - tomografie aparat ortodontic Oradea.   

 

Deşi la unii pacienţi resorbţia rădăcinii (resorbţia radiculară) nu prezintă o sursă mare de erori, ea ar putea reprezenta totuşi o sursă mare de eroare în cazul în care dvs., în calitate de pacienţi, suferiţi de resorbţia semnificativă a rădăcinii.

 

Calitatea superioară a tomografiei dentare Dental View - Oradea  

 

Tomografia computerizată CBCT din centrul Dental View - Oradea este deosebit de valoroasă în investigaţia imagistică necesară realizării unui set ortodontic imagistic complet şi, apoi, în stabilirea celui mai adecvat tratament ortodontic care vi se potriveşte. Aceasta, la cea mai mică cantitate de iradiaţie şi la cel mai bun raport calitate-preţ de pe piaţa serviciilor imagistice dentare.

 

Ea poate depista molarii neerupţi, rădăcinile incomplet dezvoltate etc. Adeseori, imaginile obţinute prin scanarea CBCT din faza de pretratament relevă rădăcini mai scurte decât rădăcinile molarilor secundari complet formaţi în faza de postratament. Iar aceste lucru se reflectă şi este scos în evidenţă de suprapunerea hărţilor de culori ale sistemului conex ERP (managementul gestionării resurselor).

 

Superioritatea tomografiei dentare digitale faţă de radiografie este dovedită ştiinţific

 

De asemenea, histogramele arată limpede, la scara dimensiunilor cu limita de 1 mm, că precizia tomografiilor computerizate CBCT este mai mare decât a radiografiilor dentare panoramice (“ortopantomografii”, după numele aparatului care le realizează, otopantomograf).

 

În plus, această metodologie permite medicului ortodont să vadă adevăratele discrepanțe 3D în pozițiile rădăcinilor, spre deosebire de radiografiile panoramice, care oferă informații false despre discrepanțe de ordin redus, deoarece o situaţie  dentară 3D este proiectată pe o imagine bidimensională (tomografie aparat dentar Oradea). 

 

Prin urmare, chiar și cu discrepanțele minore cantitativ și calitativ observate, această metodologie (tomografia de tip Cone Beam, adică cu fascicul conic) reprezintă o semnificativă îmbunătățire față de standardul actual de utilizare a radiografiilor panoramice pentru a măsura pozițiile rădăcinilor.

 

Înaintea începerii tratamentului ortodontic, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. cefalo-oro-dentară. Centrul Dental View din Oradea (dentalview.ro),  aparţinând celei mai mari şi performante reţele de imagistică dentară din România, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul!

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la  Dental View - Oradea, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Lasă un comentariu

Nu există comentarii