Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Întrebări frecvente

Este necesară o programare în prealabil pentru radiografie?

Este necesară o programare în prealabil doar pentru efectuarea tomografiilor computerizate, a seturilor ortodontice și a statusului radiologic bimaxilar.

În cât timp sunt gata rezultatele?

Rezultatele sunt foarte clare și se eliberează pe loc.

 

Tomografiile dentare sunt procesate în 24 ore, iar dosarul complet se livrează direct la clinica stomatologică de la care a fost facută trimiterea.

 

Dosarul cuprinde printre altele un CD cu imaginile obținute și un soft de vizualizare livrat gratuit medicilor stomatologi.

 

De asemenea, YTS-Dental View oferă arhivarea radiografiilor efectuate, în format digital, în așa fel încât există un suport suplimentar în cazul în care imaginile inițiale au fost deteriorate.

Care este doza de radiații la care sunt expus la o tomografie computerizată?

Corpul uman este expus permanent la radiații, fie că acestea provin de la surse naturale (radiațiile atmosferice sau terestre) sau de la surse artificiale (televizorul, monitorul computerului sau telefoanele mobile).

 

Pentru o apreciere mai clară a nivelului de radiații la care sunteți expus la efectuarea unei tomografii digitale cu ajutorul CBCT vă prezentăm în continuare o listă comparativă de procedee și dozele emise.

 

Computer Tomograf Standard - 1200 – 3300 μSv;

 

Radiografie Panoramica efectuată cu ajutorul CBCT (Cone Beam Computer Tomograph) - 6,7 – 7 μSv;

 

Doza medie de radiații emisă de aparatul din dotarea YTS-Dental View – Computerul Tomograf cu Fascicul Conic Planmeca ProMax 3D - 20 – 250 μSv;

 

Doza de radiație naturală anuală medie - 2,2 μSv / locuitor;

 

Pentru mai multe informatii vă invităm să consultați și pagina Despre radiatii.

Radiografiile sau computerul tomograf sunt recomandate în perioada de sarcină și alăptare?

 Pentru a se evita reflexia razelor spre zonele de risc (sâni, abdomen, ovare), pacientele sunt protejate de un șort special din plumb.

 

Cu toate acestea, specialiștii YTS-Dental View recomandă ca expunerea la radiații a pacientelor însărcinate să fie evitată în special în primul trimestru, perioada de organogeneză.

Radiografiile sau computerul tomograf sunt recomandate și copiilor?

Este indicat pentru copii ca începând de la vârsta de 1 an să fie examinați periodic de un medic stomatolog specialist în pedodonție, iar efectuarea de analize radiologice să se faca numai la recomandarea acestuia.

Pentru orice întrebări sau nelămuriri, nu uitați că specialiștii YTS-Dental View vă stau la dispoziție.


Vă invităm să ne contactați.